Argan Yağı

Bu ürün sadece Fas ülkesinin güney batısında yetişen ve yaklaşık olarak 10 metre boyunda olan argan ağacının iri zeytine benzeyen, mevyelerini tüketen keçilerin yiyerek dışarıya çıkarttıkları dışkılarındaki çekirdekten elde edilir. O bölgede yaşayan çiftçilerin o çekirdekleri kavurarak öğütülerek elde ettikleri yağdır. Elde edilen yağ çok az miktarda olup sadece eczacılık ve kozmetik alanlarda kullanılır.

Bu argan yağının en çok ve en sık kullanım alanlarından biride şüphesiz ki saçlardır. Bir çok kuaför argan yağını saç bakımı isteyen insanlara uygulamaktadır. Bu yağ aynı zamanda kurumuş ve sertleşmiş olan saçlarada iyi gelmektedir. Bunun nedeni ise bakımsız olan saç diplerine iyi gelmesidir, insanlar keçi dışkısından elde edilen bu argan yağına pek sıcak bakmasalarda saç diplerine iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir